Sivut

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Toko-treenit ja rentouttava viikonloppu

Perjantaina oli taas odotetut toko-treenit. Aiheena paikkamakuu, maahanmeno sekä seisominen jäävissä liikkeissä ja luoksetulon odotus. Paikkamakuussa Heppu pysyi hyvin paikallaan, ja meni ensimmäisellä käskyllä maahan. Itse kiinnitin huomiota, että en vilkuillut koiraa käskyä antaessa. Aika ei ollut kovinkaan pitkä, mutta vierässä olevat koirat olivat aika levottomia, ilokseni Heppu ei juurikaan niistä välittänyt. Paikkamakuussa voisin lisätä matkaa sekä kiinnittää huomiota omaan asentoon ja käskyn antoon.

Jäävistä liikkeissä ollemme harjoitelleet jo maahanmenoa kokonaisena liikkeenä, kuitenkin niin että kyykistyn reilusti antaessani käskyn. Kouluttajan mielestä voisin jo vähentää apua. Täytyy kokeilla pelkällä suullisella käskyllä tai ihan pienen niiauksen kanssa ensin kotona. Seisomaan jääminen on Hepulle vaikeampaa. Harjoittelimme kiertämällä ja pysähtymällä. Se onnistui hyvin, mutta en uskalla vielä kokeilla kokonaista liikettä. Harjoittelimme vielä käskyjen erottamista, niin että peruutin, Heppu tuli perässä ja annoin käskyn "maahan", "istu" tai "seis". Heppu tarjosi helposti maahanmenoa, jos ei kuunnellut. Muutamien toistojen jälkeen homma rupesi kuitenkin onnistumaan. Hepulle tälläiset "kuuntelu"-harjoitukset tekevät todella hyvää.

Tähän asti Heppu jaksoi keskittyä todella hyvin. Välillä huomio kiinnittyi hajuihin ja ympäristöön, mutta sain sen käskyllä samantien takaisin. Viimeisen harjoituksen, luoksetulon odotuksen, alkaessa Heppu oli jo vähän levoton. Säännöllisellä palkkauksella pysyi kuitenkin perusasennossa odottamassa omaa vuoroaan. Odotuksen kanssa ei ollut mitään ongelmia. Koko tunnista saimme kehuja; Heppu olikin esimerkillinen oppilas. Kotona ennen treenejä Heppu oli oikea äkäpussi, onneksi pääsi purkamaan energiaa treenaamiseen. Illalla oli tyytyväinen ja rauhallinen koira :).

Viikonloppuna Heppu pääsi taas omaan paratiisiinsa. Lauantaina käytiin maalla jahtaamassa hiiriä, mökillä kaivamassa kuoppia, tapaamassa norwichinterrierikaveria Rekua ja vielä kirsikkana kakun päällä meidän kummipojan kanssa syömässä herkkuja. Sunnuntainakin Heppu pääsi leikkimään isossa pihassa, pitkälle lenkille ja vielä uimaankin. Nyt maistuukin sitten uni takan lämmössä.



2 kommenttia:

  1. Voi miten Heppuliini oppii hienosti! Ja sinä myös ;) Parasta pikkukoiran elämää, sopivasti kaikkea puuhaa ja "rentoutusta" välillä! Toivottavasti pääsette myös yhteislenkeille kavereita katsomaan......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heppu on kyllä uskomattoman nopea oppimaan. Pitää yrittää itse pysyä perässä :)
      Aamulla oli ihana katsella, kun Heppu nukkui jalat kohti kattoa edelleen takan vieressä. Mutta heti, kun kysyi, että lähdetäänkö, niin alkoi vipinä ja hännän heilutus :)

      Poista