Sivut

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Treenejä ja kiukuttelua

Tällä viikolla oli taas useat treenit; maanantaina bh-kurssi, keskiviikkona agility ja perjantaina toko. Lisäksi tietysti kotona puuhailua.

Treenit:
Maanantaina käytiin iltapäivällä Hepun kanssa hölkkäilemässä. Matkaa kertyi taas kuutisen kilsaa. Heppu jaksoi fyysisesti ihan hyvin, mutta keskittyminen alkoi herpaantumaan viimeisen kilometrin aikana. Ajattelin, että nyt aluksi tämä kerran viikossa hölkkäily varmasti riittää Hepulle, pysyy mielenkiinto paremmin jatkossakin.
Hölkkäily väsytti kyllä pikku miestä aikalailla ja illalla olisi vielä bh-kurssin treenit. Jo treeneihin lähtiessä mietitytti, miten Heppu jaksaa. Aluksi kuitenkin oltiin ihan innosta soikeana. Ensimmäisenä treenattiin bh-kokeen seuraamiskaaviota palkiten aina, kun tarvitsi. (Kaavio löytyy linkin takaa). Tehtiin muutama kerta peräkkäin. Treeneissä oli paljon koiria, kaikki treenaili vähän eri juttuja, joten häiriötä oli paljon. Ensimmäinen seuraus meni todella hyvin. Heppu tarvitsi muutaman palkan, ja seurasi todella innokkaasti, mutta sitten iski väsymys/motivaatiopula. Huomio oli kaikkialla muualla paitsi käskyissä. Nami oli pikkumiehen ainoa motivaatio :) . En turhaan viitsinyt pakottaa, joten leikittiin aika paljon ja tehtiin vaan ihan lyhyitä treenipätkiä. Ensi kerralla ei sitten käydä juoksemassa ennen treenejä. Hepun kanssa täytyy käydä lenkillä juuri ennen treenejä, koska muuten energiaa on liikaa eikä keskittymisestä tule mitään. Yleensä noin 0,5-1h kävely toimii parhaiten.
Keskiviikkona oli agility treenit. Nyt valmistautuminen onnistui hyvin. Heppu oli täynnä energiaa, mutta kuitenkin jaksoi keskittyä. Treenissä oli useampi aita peräkkäin, aitahyppy sivusta ja pituushyppy. Hepun kanssa aloitettii vielä yhdestä aidasta ja sitten kaksi peräkkäin. Yksi meni tosi hyvin, mutta kahden aidan takaa Hepun oli vaikea huomata palkkaa. Tämän rupesi luonnistumaan, kun päästiin vauhtiin. Seuraavalla vuorolla tehtiin pituushyppy ja aita sivusta. Pituushypyssä Hepulle laitettiin vaan yksi palikka. Heppu, joka pelaa aina varmaan päälle, otti kuitenkin kunnon hypyn. Hienosti meni. Aita sivusta ei tuottanut mitään ongelmaa. Heppu on ryhmän nuorin ja ainoa, jolla ei ole mitään kokemusta agilitysta aikaisemmin. Kouluttaja mielestä muiden tason kiinnisaaminen Hepun tempperamentilla ei ole pitkä projekti. Kotiläksynä namialustan käyttöönotto.
Perjantaina treenattiin sitten tokoa. Kurssilla ollaan tähän mennessä opeteltu seuraaminen, jäävä maahanmeno, luoksetulo ja paikkamakuu. Ensimmäisenä tehtiin kokeenomainen treeni, missä oli seuraaminen, jäävä maahanmeno ja luoksetulo. Palkata sai joka välissä ja epäonnistuneet suoritukset toistettiin, kunnes onnistui. Heppu oli ensimmäisenä. Seuraaminen meni ok. Heppu menetti kiinnostuksen ekassa lähdössä, mutta kun otettiin uusiksi lähti se heti mukaan. Käännös oikealla oli vaikeampi kuin käännös vasemmalla. Sitä täytyy treenata. Maahanmeno liikkeestä ei myöskään onnistunut ekalla; Heppu meni kyllä maahan, mutta rupesi haistelemaan ja nousi ylös. Toisella kerralla ei mitään ongelmaa, maahanmenoa voisi yrittää kuitenkin nopeuttaa. Haistelu on vaihtelevasti ongelmana. Musta tuntuu, että joku oli pudotellut nameja maahan, kun haistelusta ei meinannut tulla loppua. Luoksetulo oli todellinen onnistuminen. Odotus oli hyvä, vauhtia riitti ja luoksetulo suoraan sivulle. Nappi suoritus Heppu! Muiden tehdessä samaa sarjaa harjottelimme Hepun kanssa istu, maahan ja seiso käskyjä. Keskittyminen selkeästi parani loppua kohti, ja Heppu erotti käskyt toisistaan lähes aina. Seiso-käsky tarvitsee vielä välillä käsimerkin.
Ilmoittauduimme möllitokon mölliluokkaan 10.11. Veikkolaan. Mölliluokassa on seuraaminen taluttimessa, paikkamakuu 1min (saa olla koiran lähellä), yksi jäävä, luoksetulo ja hyppy. Palkata saa liikkeiden välissä ja kehua koko ajan. Vähän motivaatiota treeneihin :)
Kotona on lisäksi treenattu jalkojen välistä pujottelua, joka alkaa jo sujumaan. Uutena temppuna ajattelin kumarrusta, mutta se ei vielä onnitunut.

Tämän viikon uudet kiukuttelut:
Maanantain ja tiistain välisenä yönä alkoi kiukuttelu. Ensin Heppu heräsi yllättäen johinkin ja alkoi haukkumaan. Ensimmäisellä kerralla ei kestänyt, kun hetken, mutta toistui sitten puolen tunnin päästä. Ei auttanut muu kuin hakea koira makuuhuoneeseen ja laittaa ovi kiinni. Sitten onneksi meni ohi. Tämä kuitenkin jatkui myös seuraavana yönä, ja olimme varma, että meillä on nyt uusi ongelma. Mietittiin jo kaikkia ratkaisuja, mutta onneksi ongelma on nyt hävinnyt. Toinen uusi kiukkuilu, minkä Heppu keksi, oli aamujen viivytys. Tiistaiaamuna ilmeisesti väsytti niin paljon, että ei aamulenkki houkutellut. Niinpä Heppu päätti istua olohuoneessa, kun minä olin ovella huutamassa hauvaa lenkille (yleensä siis koiruli odottaa ulko-ovella, että minä olen valmis). Nameilla houkuttelemalla sitten päästiin lähtemään. Lenkillä oltiin kyllä intopiukeena. Sama ongelma keskiviikkoaamuna ja vielä torstainakin. Perjantaina sitten odoteltiin taas normaalisti ovella. Kummallisia pentukoiran aivotuksia.

Muuta hauskaa viikolla:
Tiistaina lenkkeiltiin labbis ystävän Ronjan kanssa. Tai siis Hepun mielestä ystävän, mutta Ronja pitää Heppua enemmänkin rasittavana natiaisena. Kivaa kuitenkin oli kaikilla ja Heppu pulahti vähän uimaankin..
Eilen ja tänään on käyty pitkillä aamulenkeillä, ja Heppu on toipunut rankasta viikosta nukkumalla ketarat sojolla ja repimällä leluja. Rakastettu pehmojalkapallo menetti viimeisetkin sisälmykset. Vaidossa laatikosta löytyi possu.
Lisäksi uskalsimme vihdoin ottaa esiin ensimmäisen karvamaton. Heppu viihtyikin matolla hyvin.




1 kommentti:

  1. Kiireinen Heppu ;) Siinä on lukujärjestys täynnä touhua ja treeniä! Ihme että jossain välissä edes ehtii kiukutella ;) Mutta onpa juuri siinä iässä kun kaikki pitää kokeilla, onneks fiksu poika ymmärtää että parempi vaan elää sopuisasti......

    VastaaPoista