Sivut

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Uusi vuodet ja uudet kujeet?

Uusi vuosi on korkattu agilityllä ja tokolla. Joulutauko teki molemmille todella hyvää. Keskiviikon agility treeneissä tehtiin jo pientä radan pätkää. Treenin tarkoitus oli valssin harjoittelu. Yritin piirtää radan alla olevaan kuvaan. Tuntui itsestä aluksi aika vaikealta, ja pelkäsin, että mitenkähän Heppu menee. Ensin tehtiin pelkkä putki ihan vaan muistin virkistämiseksi ja sitten kaksi ensimmäistä aitaa plus putki. Aluksi en saanut omaa liikettä jatkuvaksi; aina kun liike vähänkin pysähtyi, niin Heppu hyppäsi käteen palkkaa hakemaan. Heppu kyllä meni juuri sinne minne sen ohjasinkin. Hyvä Heppu! Lisää harjoitusta Jenni! Heti, kun sain oman liikkeen jatkuvaksi, meni Heppu koko radan nätisti läpi. Lisäksi vielä puomilla kontakti harjoituksia. Heppu tykkää puomista todella paljon, sinne se olisi menossa koko ajan. Treenien jälkeen koiruli olikin aivan poikki, varsinkin kun auto on huollossa ja meidän piti mennä julkisilla (eli bussilla ja sitten vielä kävelyä 3,5km pysäkiltä Ojankoon).



Tokossa aloitettiin tänään uusi kurssi meille uudessa koirakoulussa. Vähän jo mietin, että onkohan kurssista meille kauheasti hyötyä, kun paikalla on 8 koirakkoa yhdella ohjaajalla. Häiriötreenit on kuitenkin aina hyväksi, ja varmasti täältäkin saadaan uusia vinkkejä. Kouluttaja kyllä vaikutti ihan hyvältä. Tehtiin nyt ensimmäisellä kerralla aika perusjuttuja. Luoksepäästävyyttä, istu ja maahan-käskyjä, seuraamista, paikkamakuuta ja hyppyä. Seuraamista lukuunottamatta kaikki meni tosi hyvin. Heppu jopa välillä taas ihmettili, miten helpolla palkkaa tulee. Seuraamista ja kontaktia harjoiteltiin pujottelemalla muiden koirien läpi. Heppu oli työmoodissa ja ohitteli koirat ilman ongelmaa, mutta taas meidän ainainen ongelma haistelu tuli kuvaan. Eli tosiaan koirista ei välitetty, mutta kaikki muilta pudonneet namit piti imuroida maasta (ja kyllä Heppu saa ruokaa vaikkei sitä aina uskoisikaan). Perusseuraamisessa sama ongelma. Ensi viikolla varmaan menee paremmin, kun halli on tutumpi. Paikkamakuu meni vaihteeksi taas ongelmitta. Oli kiva huomata, ettei ryömiminen mun luoksi ole jäänyt päälle. Alkuolettamuksista huolimatta uskon, että saadaan tästä viiden kerran kurssista jotain irti; jos ei muuta, niin pidetään ainakin hauskaa.

Ilmotin meidät taas möllitokoon 18.1. Nyt päästään sitten tekemään koko alokasluokka, niin että palkata saa liikkeiden välissä. Vähän jännittää, mutta katsellaan.

Heppu löysi joululomalla geokätkön

3 kommenttia:

  1. Kyllä tauko tekee aina hyvää ja myöskin uusi harrastusympäristö★Reippaita olette ja kasvistäti on hyvin iloinen:)

    VastaaPoista
  2. Mihin möllitokoon olette menossa? :) meillä ei kyllä ole mitään kiirettä, mutta kun tuntuu, etten edes bongaa ikinä missä ja milloin niitä järjestetään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espoon koirakeskuksessa on harkkatoko http://www.espoonkoirakeskus.com/tapahtumat/harkkatoko/
      Sinne on tosin ilmottautuminen jo sulkeutunut. Eipä olo ollut helppo löytää möllitokoja, tuolta löytyy joskus http://www.koirat.com/tapahtumat.

      Poista