Sivut

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Tokoperjantai ja uudet lelut

Perjantaina tokoiltiin taas hallissa. Odotettiin taas innolla tuntia. Kerta oli taas onnistunut; treenattiin paikkamakuuta, hyppiä, jääviä kiertämisestä ja luoksetuloa. Lisäksi treenattiin peilin edessä seuraamista ja toisen koiran ohittamista. Paikkamakuu ei alkanut hyvin, kun Heppu meni huonoon asentoon maahan ja nousi samantien ylös. Meni kuitenkin samantien maahan käskystä ja laittoi takajalat suoraksi. Selvästi parempi asento, koska Heppu pysyi hyvin paikallaan vaikka molemmilla puolilla oli levottomia koiria, joita palkattiin koko ajan. Sen verran naapurit kuitenkin häiritsivät, että Heppu vilkuili koko ajan molemmille puolille. Hyppyä oli kivaa päästä harjoittelemaan, kun ollaan tehty sitä niin vähän. Aloitettiin sillä, että kouluttaja laittoi lelun samalla hypyn toiselle puolelle, kun sanoin käskyn; onnistui ilman ongelmia. Samoin se, että heitin palkan heti hypyn jälkeen. Kokeiltiin vielä niin, että annoin myös "seiso"-käskyn ja palkkasin vasta sen jälkeen. Tämäkin onnistui hyvin. Hepun kanssa on helppo opetella esim. juuri hyppyä ja ruutua, kun se irtoaa minusta niin helposti. Välissä käytiin peilillä harjoittelemassa. Vaikka ohituksien kanssa on ongelmia lenkillä, niin kentällä ne onnistuu ilman ongelmaa. Heppu on selkeästi löytänyt "työminän", kun ei juurikaan kiinnitä muihin koiriin huomiota treeneissä (ainakaan siis silloin, kun tehdään intensiivisesti). Peilillä oli tosi helppo harjoitella jääviä, kun ei tarvitse kurkata, menikö koira maahan. Jäävistä tämä maahanmeno alkaa olla aikas hyvin hallussa (ainakin sisätiloissa). Hyvä, että ainakin yksi liike möllitokoon alkaa olla hallussa :).

Kiertämisestä harjoiteltiin sitten jäävää seisomista. Ollaan koko viime viikko harjoiteltu seisomista, mutta jännitin kuitenkin, että jääköhän Heppu ollenkaan seisomaan. Tehtiin siis niin, että Heppu kiersi siivekkeen, jonka jälkeen kutsuin seuraamaan, sitten seiso ja palkka. Tämä lähti sujumaan hyvin; Hepusta oli tosi kivaa. Ehkä minä pelkään turhaan tätä seisomista. Nytkin Heppu sai kehuja, kun jää tukevasti kaikille jaloille seisomaan. Lopuksi tehtiin vielä luoksetulo. Hepulla meni hyvin, mutta minun pitää muistaa kuunnella ohjeita, eikä antaa käskyjä silloin kun huvittaa :). Minulle kaikki opit tulee kyllä todella tarpeeseen. Huomaan, että annan helposti käsikäskyjä, vaikka Heppu ei niitä tarvitsekkaan. Hypyssäkin ohjasin Heppua kädellä hypylle, vaikka todellakaan ei ollut tarvetta. Oli siis taas kivat treenit molemmille. Heppu jaksoi jo tehdä töitä tehokkaasti noin 50minuuttia. Harmittaa jo valmiiksi, että kurssia on enään 3 kertaa jäljellä. Toivottavasti saadaan treenipaikka tammikuussa alkavalta keväthallikaudelta.

Jännittää jo aikapaljon se viikonpäästä oleva möllitoko, varsinkin kun mennään uuteen paikkaan, niin voi olla, että Heppu vaan haistelee eikä jaksa kiinnittää minuun mitään huomiota. Lisäksi tosiaan jännittää muistanko minä kuunnella käskyjä :). Heppu kyllä osaa kaikki, sittenhän sen näkee millaisella intensiteetillä hommat tehdään. Nakkipalkat vaan kehiin :)

Lauantaina otetiin sitten kivoja harjoituksia kotona, eli namikippo. Hepulla ei mennyt kuin yksi harjoitus tajuta, että kipossa on namia. Kipon sai viedä kauaskin ja Heppu kipitti suoraan kipolle. Helppo ja kiva homma :)

Muuten on ollut ihan vaan rentoutumisviikonloppu. Pallot on saanut kyytiä tänään. Kävin eläinkaupassa ja löysin sieltä kumisen paljon. Innoissani ajattelin, että tämän täytyy kestää vähän pidempää. Taas väärässä, pallo kesti noin 20sekuntia ja perään vielä tuhottiin toinenkin pallo.



Perjantaina ostin uuden palkka lelun; se onkin todella mieleinen, kun siinä on naru, pallo ja karva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti